9 januari 2011

Nog niet eerder geprobeerd, ik ga haken.

Tijdens het snuffelen op internet kwam ik deze vrolijke sjaal tegen. Ik heb vaak last van mijn nek en draag daardoor eigenlijk altijd een sjaal. Lijkt me leuk om deze eens zelf te gaan maken.
Ik heb via wereldwol.nl het patroon besteld en hoop het deze week thuis te krijgen. Nu eerst nog even geduld hebben en als het patroon binnen is, op naar de winkel om een haaknaald en wolletjes te gaan kopen.


Update 9 januari: heb het patroon net via e-mail binnen gekregen. Hmm, het is in het engels en ik heb géén haakervaring. Dit wordt dus een spannend project. Morgen in mijn pauze maar eens opzoek naar wol en een haaknaald.

Update 11 januari: het wordt mij iets makkelijker gemaakt, net via de post een nederlandse vertaling van de beschrijving ontvangen. Als verassing zat er een klein klosje paarsige wol bij, precies mijn kleuren.

Update 15 januari: na bijna een week stijfkoppig zelf te proberen om van mijn wol iets te maken wat op een bloem lijkt, maar besloten mijn moeder om hulp te vragen. En ja hoor vandaag heb ik mijn eerste twee bloemen gehaakt.3 opmerkingen:

 1. Succes ermee. Ik geloof dat op een van de blogs een vertaling te vinden is met haaktermen. Misschien eens zoeken via Google?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met de sjaal, ik ben benieuwd naar het eindresultaat :-)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met de sjaal én met je spiksplinternieuwe blog! (Ik vind die uiltjes zo schattig).

  BeantwoordenVerwijderen